HARDAM TOPLOTNE PUMPE, preko 20 godina iskustva u radu sa toplotnim pumpama

Akumulacioni tankovi od nerđajučeg čelika

Dobro izolirani međuspremnici klase A za moderne sustave grijanja
Povećana ušteda
Korištenje međuspremnika s dizalicom topline povećava uštedu i smanjuje opterećenje dizalice topline. Kako bi dizalica topline radila optimalno, kroz izmjenjivač topline mora protjecati dovoljno vode. Buffet spremnik smanjuje upotrebu električnih aditiva, što omogućuje dodatnu uštedu energije. Uz pomoć međuspremnika dizalica topline uvijek radi pod optimalnim uvjetima, bez obzira na toplinsko opterećenje zgrade.
Ravnomjernija toplina
Dizalice topline naizmjenično griju sustav grijanja ili toplu vodu iz slavine. Međuspremnik je odgovoran za distribuciju topline u sustav grijanja, dok dizalica topline proizvodi toplu vodu iz slavine ako na taj način održava temperaturu unutarnjeg zraka.

Smanjuje gnječenje radijatora
S ugrađenim međuspremnikom, takozvani radijatorski klikovi su smanjeni. Kada se temperatura sustava grijanja brzo mijenja, čuju se klikovi iz radijatora. To se može izbjeći korištenjem međuspremnika. Međuspremnik uravnotežuje temperaturne fluktuacije u sustavu grijanja, čime se smanjuje rizik od škljocanja u radijatorima.

Predgrijavanje tople vode
Dva međuspremnika ES imaju unaprijed instalirane petlje tople vode. Kada je međuspremnik spojen na ES dizalicu topline zrak/voda, voda iz slavine može se prethodno zagrijati kroz petlju međuspremnika. Na taj se način topla voda također može gotovo u potpunosti zagrijati dizalicom topline, a po potrebi se može koristiti i električni grijač za postizanje dovoljne temperature tople vode.

Može se kombinirati s uljnim koritom – ili potpuno zamijeniti uljno korito
Tri modela imaju priključak R50 i zajedno s npr. dizalicom topline zrak/voda mogu u potpunosti zamijeniti kotao. Ako želite zadržati uljni kotao, na spremnik možete vrlo jednostavno spojiti i toplinsku pumpu zrak/voda i uljni kotao. U ovom slučaju, uljni kotao se koristi samo za uravnoteženje vršne temperature u najhladnijim danima, a dizalica topline proizvodi većinu godišnje toplinske energije zgrade.

Preuzimanje datoteke tehničke karakteristike

0 0